Ghidul Inimii Creative – Yatta – Noémi Herman

Din când în când, apar oameni care își doresc să fie de folos celorlalți, într-un mod armonios, în care toată lumea să aibă de câștigat.

Noémi, prin conceptul magazinului ei dedicat iubitorilor de frumos – yatta.ro, este o inimă creativă, care dăruiește zi de zi din experiența ei, pentru a susține micile afaceri hrănite de pasiunea pentru lucrul manual.

Cu motto-ul „Create your happiness”, ea încurajează atât iubitorii de frumos cât și artizanii, să aleagă să își creeze propria fericire.

De când am intrat pe site-ul ei, yatta.ro, am fost plăcut impresionată de abordarea diferită de a concurenței și prietenoasă cu artizanii. Posibilitățile de colaborare sunt accesibile și încurajează în special micile afaceri creative aflate la început.

Am ales să deschid seria de interviuri Ghidul Inimii Creative cu ea, datorită energiei frumoase cu care vine spre noi, deschisă și dedicată să ajute.

Ce te motivează să îți deschizi inima și să îți folosești talentele, în fiecare zi, în folosul celorlalți?

„Îmi doresc să creez o echipă puternică, ca să organizăm împreună workshopuri, tabere, cursuri de formare. Nu sunt o persoană foarte creativă, dar „puterea mea supranaturală” este că îi înțeleg pe acești Creatori minunați și dețin resursele necesare să îi ajut, pentru ca marfa lor unică să fie cunoscută și vândută în toată țara.

O altă motivație puternică este proiectul câștigat pentru a creea yatta.ro. Proiectul este European câștigat prin AFIR (Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale) și avem 5 ani la dispoziție să realizăm ceea ce ne-am propus.

Ce impact pozitiv îți dorești să ai prin viziunea și ambițiile tale?

„Aș dori foarte mult ca toți Creatorii și Producătorii din România să fie la fel de apreciați ca în alte țări europene. Cunosc foarte mulți Creatori care lucrează numai pentru export, pentru că pe piața internă se lovesc de multe dificultăți.

Doresc ca împreună cu echipa Yatta, să promulgăm o lege prin care statul să ofere facilități, ajutor pentru Producătorii locali și Creatorii de handmade din România.

Pentru multe domenii nici nu există legi clare după care să se poate orienta un Producător. Cred că numai pe un astfel de drum, împreună, avem șansa să ne îngrijim tradițiile și creativitatea”.

Cum arată portretul iubitorului de handmade, gândindu-te la toți cei pe care i-ai întâlnit până acum?

„M-am întâlnit și am discutat cu sute de Producători locali și Creatori handmade. Cred că pot să afirm cu curaj că există un grup important: mamele care sunt în concediu de maternitate și se gândesc să nu se mai întoarcă la locul de muncă ci să încerce ceva nou. Ele au mare nevoie de îndrumări, ajutor, sfaturi pentru a porni pe drumul cel nou.

Creatorii caută foarte multe metode, motive noi în lucrări, dar experiența ne arată că întotdeauna se întorc sau împletesc modernul cu tradiționalul.

De aceea produsele lor sunt minunate, miraculoase, unicate și foarte prețioase. Sunt oameni modești, inimoși. Cu produsele cumpărate de la ei primim și o bucățică din inima lor călduroasă.”

Cum te promovezi? Ce faci ca să vii în întâmpinarea clienților potriviți?

Yatta.ro folosește ca metode de marketing online Facebook, Instagram, Google dar cred că o mai bună metodă de marketing este offline-ul.

Încercăm să aducem mai aproape produsele și Cumpărătorii prin interviuri personale cu Creatorii. Ei sunt cei care își pun sufletul în creații și dorim să exteriorizăm momentele creației. Sunt foarte importante întâlnirile personale între Creatori, Producători și Clienți.

Din acest motiv am început să organizăm târguri locale pe care dorim să le extindem pe plan național împreunând astfel zonele țării – Festivalul Yatta din Oradea.

Care este cel mai mare obstacol de care te-ai lovit în afacerea ta și cum l-ai depășit?

„Cel mai mare obstacol pe care l-am întâlnit, a fost realizarea faptului că nu există legi exacte despre comerțul online, multe modalități de plată online fiind necunoscute în anii anteriori.

Din acest motiv o parte din Creatori, Producători au o viziune vastă despre ce se întâmplă în lumea comerțul online. A fost greu să explicăm, cum, până când, ce se întâmplă online.

Am depășit momentul după ce primii curajoși și-au încărcat produsele și au început să primească comenzi din toate colțurile țării.”

Cum îți imaginezi viitorul handmade-ului în România?

„În România există foarte mulți oameni talentați. Cred că avem șansa să ne facem cunoscuți prin motivele artistice folosite și cu produsele noastre naturale, pe tot globul pământesc.

Avem nevoie să creăm o comunitate puternică de Creatori și Producători care să aibă un cuvânt de spus în promulgarea legilor pe tema aceasta, o comunitate care să poată avea acces la proiecte europene, naționale.

Yatta.ro îmi doresc să fie nu numai o platformă de vânzare și cumpărare ci un fel de ” sfat popular ”, un loc unde se găsesc și se pot împărtăși informații folositoare pentru Producătorii și Creatori din România.”

Mulțumesc Noémi fiindcă reușești să inspiri un nou nivel de joc pentru comunitatea handmade! Ne propui o abordare care poate să devină un pilon legal, ce susține creșterea sustenabilă a lucrului manual, într-un context comunitar ce are nevoie de câți mai mulți oameni creativi conectați!

Ghidul Inimilor Creative – Interviuri, este un proiect Heartwarming Sibiu. Aflăm împreună poveștile artizanilor și artiștilor, prin a căror artă, reușesc să creeze un impact pozitiv în societatea românească din prezent și să ridice conștiința culturală colectivă.

*Acest articol nu conține link-uri afiliate.

Dacă vrei să explorezi magazinul online creat de Noémi și echipa ei, intră aici ⬇️

Magazin online handmade artizan oradea

Și conectează-te cu ea prin pagina de Facebook ⬇️:

Yatta Romania

Heartwarming Sibiu – Marketing cu inima, pentru afaceri creative făcute cu inima.

Arată-mi inima ta Creativă pe Facebook ⬇️

Promovare pentru artizani, afaceri Creative

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s