Caut inima creativa a Sibiului

I Found Love In Sibiu inima textSibiul este un oras efervescent. E plin de evenimente, targuri, magazine si localuri, care iti gadila simturile si nu te mai lasa sa pleci. Sau daca pleci, macar o faci cu inima plina. E o bijuterie pentru turisti iar pentru localnici, e ca o carte cu un pahar de vin bun. Sibiul e savuros.

Eu caut inima creativa a Sibiului. Vreau sa stiu ce o face sa bata. Sa aflu povestile artistilor si artizanilor sibieni si sa va arat fragmente din sufletele lor. Ei sunt mai timizi, mai retrasi. Sunt sensibili si nu le place sa fie in centrul atentiei. Se foiesc de pe un picior pe celalalt, isi rasucesc in mainile transpirate, foaia pe care si-au scris niste idei, se balbaie si isi pierd firul gandurilor. Ca si mine de altfel. Poate ca si tine. Dar ei au un mesaj de transmis, inimi de vindecat si suflete de salvat. Creativitatea lor da pe dinafara, la propriu si la figurat. Iar misiunea noastra, e sa ii ascultam, sa ii sustinem, sa ii ajutam sa iasa in fata. Pentru ca prin ei, cu totii suntem mai bogati.

Vreau sa aflu povestile celor care sustin deja arta. Organizatorii de evenimente si proprietarii de magazine de profil. Si vreau sa ascult vocea sibienilor iubitori de arta.

Eu cred ca arta si cultura sunt energiile care fac inima Sibiului sa bata. Arta care prin toate ramificatiile ei, ajunge la fiecare om, indiferent de gusturi. Ceva se intampla de macar 10 ani incoace, de cand a fost Sibiul, Capitala Culturala Europeana. Pentru ca mandria de a fi sibian a crescut exponential. Iar Romania si-a indreptat binoclul spre centrul tarii. Se intampla ceva minunat in Sibiu si suntem cu totii participanti la spectacol.

Dupa zeci de ani de obscuritate, arta iese la suprafata. Si face inima Sibiului sa bata.