Heartwarming Artist – Crina Oprean

Portret copil Crina Oprean
„Vis” – Acrilice pe panza, pensula si cutit

Am ales-o pe Crina sa deschida usa pentru artistii Heartwarming Sibiu. Am cunoscut-o acum 7 ani in atelierul de restaurare unde amandoua lucram part-time. E genul de artist pentru care arta este un mod de a fi. I-a conturat viata si personalitatea mai mult ca orice. E tanara, e mama si e o portretista fenomenala. Se dedica total proiectelor ei si are o energie de nestavilit. E echilibrata si asta se vede in lucrarile ei. Am cunoscut-o intr-o perioada a vietii mele in care nu mai aveam incredere in mine ca artist. Dar in discutiile cu ea, uitandu-ma la energia ei creatoare, am realizat ca eram doar intr-o pauza, intr-un moment de liniste. De reincarcare a bateriilor. Si asa a fost.

Portret barbat Crina Oprean ulei pe panza
„Albastru” – Acrilice pe carton, cutit

 

Crina a terminat Facultatea de Arta din Timisoara, Universitatea de Vest, sectia sculptura. Este membra a Uniunii Artistilor Plastici Sibiu, este liber profesionista, picteaza, sculpteaza si face tatuaje. Pot sa va spun ca este una dintre cei mai talentati portretisti pe care ii cunosc iar peisajele ei vibreaza, parca au viata proprie. Este incurajata si sprijinita in primul rand de frumoasa ei familie, Teo si fetita lor Vera, care e la fel de talentata ca mama ei.

Am invitat-o pe Crina sa isi dezvaluie din lumea ei de artist. Din povestea ei.

„Povestea mea…sa ma multumesc cu ziua de azi si sa nu ma amagesc cu siguranta zilei de maine. E aptitudinea, deprinderea, sau talentul, cum vrei sa o numesti, de a reproduce forme, de a le compune si de a le recompune. Pentru asta e nevoie de o mare libertate interioara si de constrangeri exterioare minime. E criteriul care m-a ghidat pana acum si care ma va ghida si de acum inainte. Plus responsabilitatea. Criteriul meu nu trebuie sa interfereze negativ cu criteriile altora.

Cum ma vad? Nu ma vad. Cand sunt, ma simt eu, cand nu, ma caut. E un proces neintrerupt.”


Fotografie portret Crina Oprean
Fotografie portret – Crina Oprean

Despre pasiunea ei, spune ca nu a fost o descoperire.

„Am ascultat-o. Desenand si iar desenand.”


Sibiu tablou peisaj triptic acrilic panza Crina Oprean
Sibiu – panorama triptic. Acrilice pe panza, pensula si cutit

Isi foloseste energia propriilor alegeri pentru a se motiva si nu considera ca are luxul intentiei. Libertatea ei o imprima si in mesajul transmis prin lucrari.

„Vreau sa vada exact ce vad ei (publicul), dar sa vada, iar daca vad, eu nu vreau nimic. N-am nici un mesaj, mesajul e in ceea ce vad ei, iar uneori ei sunt cei care mi-l transmit.”


„Vera” – Ulei pe panza, pensula si cutit

Actul creator, isi cere drepturile dar in acelasi timp, iti ofera una din cele mai autentice trairi umane. Pentru ca atunci cand lucreaza, Crina se incarca si se centreaza.


„Sunt, unde trebuie sa fiu. Ca timpul nu mai conteaza.”


In linistea casei ei si a atelierului in care lucreaza, Crina este un om liber. Libera de prejudecati, libera de tipare si libera in gandire. Este o artista puternica, ambitioasa si curajoasa. Pentru ca sa iti urmezi pasiunea cu perseverenta ei, in ciuda oricaror obstacole de care s-a lovit, este un act de curaj.

Sibiul este locul in care a ramas. Este casa si leaganul ei creativ. Este sursa de inspiratie si „fundalul copilariei, prezenta metafizica si a universalului. Un loc din care pleci, ca sa te intorci mereu – Si Be You.” 


Peisaj crepuscular Crina Oprean
„Crepuscular” – Acrilice pe panza

Crina este o Heartwarming Artist. Pentru ca este o inspiratie si un exemplu de succes. Am ales sa vorbesc despre ea ca pictorita deorece imi place cum manipuleaza culoarea. Imi plac nuantele contrastante care stralucesc si de la care nu iti poti dezlipi ochii. Pasiunea ei respira prin fiecare tusa de culoare. Iar forta ei, izvoraste din hotararea de a urma doar drumul cu care rezoneaza. Fara scurtaturi, jumatati de masura si treaba facuta de mantuiala. Calitatea ei artistica vine din respectul pe care il are pentru propria persoana. Iar asta este cu siguranta o cheie a succesului in arta.

Capite peisaj tablou ulei panza
„Capite” – Ulei pe panza, pensula si cutit

Pe Crina o puteti gasi pe pagina ei de Facebook:

http://www.facebook.com/crina.oprean

Si daca ati ramas vreodata in pana de idei pentru un cadou personalizat, comandati-i un portret. A inceput sa fie din nou la moda.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s