Vernisajul expoziției „Mărturisire” – Căutarea spirituală şi Viziunea creştină în pictura artistei Antonela Giurgiu.

Artista Antonela Giurgiu, își prezintă lucrările de pictură în cadrul expoziției personale “Mărturisire”, ce va avea loc joi 21 decembrie 2017, ora 17:00, la hotel Republique, str. Lucian Blaga nr.13, din Sibiu.

Expoziția redă viziunea propriei credințe, îmbinând simboluri creștine interpretate prin formă și culoare.

Mesajul expoziției are la bază un subiect creștin și profund spiritual. În cuvintele artistei:
„Nimic nu este fără Dumnezeu. El este Cel de care te poți apropia cu ușurință. El este Cel care creează, Cel care iartă, Cel care ne iubește necondiționat.”

Pictura, este forma ei de a-și mărturisi credința. Această iubire față de Dumnezeu, încearcă să o imortalizeze pe pânză, prin intermediul culorii. Speranța și dorința ei este, ca fiecare om care îi privește tablourile, să-și descopere acea latură sensibilă și să rezoneze cu mesajul fiecărei lucrări.

Antonela Giurgiu tablou pictura prapor crestin credinta
TREPTELE CREDINȚEI – tehnică mixtă pe pânză,130x80cm

Conceptul expoziției a plecat de la cuvintele pictorului Horia Bernea : „Trebuie să crezi foarte mult în ceea ce faci, iar dacă credința aceasta este și o problemă de mântuire a ta prin lucrul tău, atunci ceea ce faci, trebuie să fie o mărturisire.”

Inspirată de acest citat, după mulți ani de căutări, Antonela Giurgiu s-a simțit pregătită, să se prezinte cu cea mai sinceră manifestare a sufletului ei. Pornind de la mărturisirea propriei credințe, a pătruns în simbolistica spirituală și istorică a crucii alături de cea a praporului, cel din urmă fiind primul steag creștin purtat de Impăratul Constantin cel Mare în lupta împotriva lui Maxentiu.

A îmbogățit praporul cu cele patru elemente fundamentale: punctul, reprezentând originea și începutul tuturor lucrurilor, crucea simbolizând înălțarea spirituală, legătura dintre cer si pământ, pătratul-simbol al stabilității, al pământului, cercul simbol al universului, al ciclicității. Alături de acestea, a ales labirintul, care în viziunea ei, reprezintă căutarea și întoarcerea la sine, dându-i și un al doilea scop, de protejare a credinței.

Vernisajul expoziției va avea loc joi 21 decembrie 2017, ora 17.00 la Hotel Republique, str.Lucian Blaga nr.13 din Sibiu.

Vor susține alocuțiuni:
• Muzeograf expert Vasile Muresan – Târgu Mureș
• Dr. Olimpia Coman Sipeanu – Sibiu

Aceasta este o invitație spre o „Mărturisire” a dragostei față de Dumnezeu, cu simplitate și modestie, în perioada Sfintelor Sărbători de Crăciun.

Puteti urmari artista pe pagina de Facebook – Antonela Giurgiu

O puteti cunoaste mai bine in Portretul de Artist – Hearwarming Artist: Antonela Giurgiu.

Cu drag,

Andrada Săftescu (art manager şi consultant, artist, restaurator)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s