„Marturisire” de Antonela Giurgiu – Un vernisaj de pictura contemporana crestina, in Targu Mures

In mijlocul verii luminoase a orasului Targu Mures, Antonela Giurgiu, isi prezinta debutul in lumea artistica. Artista din Sibiu isi marturiseste credinta si iubirea fata de Dumnezeu, prin tuse de culoare in ulei, asezate cu maiestrie pe panza.

Inaltarea rugaciunii prapor Antonela Giurgiu tablou pictura
„Inaltarea Rugaciunii”. Ulei pe panza, 1m x 1m

Expozitia de arta contemporana intitulata, „Marturisire”, are un subiect crestin, profund spiritual. Autoarea, isi dezvăluie  gandurile sub semnul sfant al Crucii. Conceptul expozitiei pleaca din cuvintele pictorului Horia Bernea:

“Trebuie sa crezi foarte mult in ceea ce faci, iar daca credinta aceasta este si o problema de mantuire a ta prin lucrul tau, atunci ceea ce faci, trebuie sa fie – o martusirire.”

Tablou pictura cruce crestina marturisire credinta Antonela Giurgiu
„Marturisire”. Ulei pe panza, 1 m x 1 m

Inspirata de acest mesaj, dupa multi ani de cautari, artista s-a simtit pregatita sa se prezinte cu cea mai sincera manifestare a sufletului sau. Aceasta este indrumata de artistul Vasile Muresan (pictor, sculptor, muzeograf expert) cunoscut publicului iubitor de arta.

Vernisajul expozitiei va avea loc Sambata 19 august 2017, ora 11.00 la Galeria Unirea, P-ta Republicii nr.9 din Targu Mures.

Vor sustine alocutiuni:

• Ilarie Gh. Opris – Presedintele Asociatiei Artistilor Plastici Mures

• Vasile Muresan – pictor, sculptor, muzeograf expert

Mesajul expozitiei – Dragostea

Paseste cu mult curaj in lumea tablourilor din ciclul „Marturisire”. 

Antonela Giurgiu porneste de la marturisirea sincera a propriei credintei, patrunzand in simbolistica spirituala a praporului. 

Este inspirata de semnificatia lui istorica, fiind primul steag crestin purtat de Imparatul Constantin cel Mare, in lupta impotriva lui Maxentiu, langa Roma, in batalia de la Podul Milvius, in 28 Octombrie, anul 312. In visul sau, aceste este indrumat sa isi conduca soldatii spre victorie, sub semnul incrucisat al simbolurilor grecesti „chi” X si „rho” P. Literele lui Hristos.

Biruinta prapor Antonela Giurgiu tablou pictura
„Biruinta”. Ulei pe panza, 1m x 1m

Acesta este imbogatit cu cele 3 elemente fundamentale: crucea, patratul ,cercul, simboluri care definesc cerul si pământul, izbăvirea, sacrificiul, ciclul vieții. Alaturi de ele, se regaseste labirintul, care in viziunea artistei, reprezinta protectia credinței.

Tablou pictura labirint crestin crestina cruce Antonela Giurgiu
„In cautarea sinelui”. Ulei pe panza, 1 m x 1 m

Artista isi infatiseaza cu sfiala, propria experienta crestina, de la rugaciune, la propavaduirea iubirii de Dumnezeu. Ghidata de aceasta Putere, cerceteaza filozofia crestina a moralitatii, a adevarului si a datoriei, pe care le transpune in culoare.

Titlurile alese cu multa grija, ghideaza mintea spre experienta autentica a sufletului, in care cuvintele par de prisos.

Sunteti asteptati in data de 19 August, de la ora 11 la Galeria Unirea, pentru o experienta plina de blandete si pentru a descoperi tabloul apropiat sufletului dumneavoastra.

O „Marturisire” a dragostei de Dumnezeu, a fiecaruia dintre noi, cu simplitate si modestie.

Va invit la una dintre cele mai frumoase vernisaje de pictura, ale verii muresene!

Cu drag,

Andrada Saftescu (art manager si consultant, artist, restaurator)

Un gând despre „„Marturisire” de Antonela Giurgiu – Un vernisaj de pictura contemporana crestina, in Targu Mures

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s